Odrůda cibule Gerda

Odrůda cibule Gerda

Cibule Gerda: Šampion mezi žlutými odrůdami

Hledáte cibuli, která je odolná, chutná a skvěle se skladuje? Pak se seznamte s Gerdou, žlutou odrůdou cibule, která si získává stále větší oblibu mezi zahrádkáři i profesionálními pěstiteli.

Co Gerdu vyznačuje?

Gerda je pozdní odrůda cibule, která se vyznačuje velkými, kulovitými cibulkami se žlutou, pevnou slupkou. Její dužnina je bílá, šťavnatá a má příjemně štiplavou chuť. Díky vysokému obsahu sušiny se Gerda výborně hodí k dlouhodobému skladování. Bez problémů vydrží až do jara, aniž by ztratila na kvalitě.

Pěstování Gerdy

Pěstování Gerdy není nijak náročné. Semena se vysévají na jaře, případně se sází sazečka. Gerda preferuje slunné stanoviště a propustnou, humózní půdu. Důležité je pravidelné zalévání, zejména v období sucha. Sklizeň probíhá obvykle v srpnu až září, kdy nať zasychá a poléhá. Cibule se po sklizni nechají dosušit na slunci a poté se skladují na suchém a chladném místě.

Využití v kuchyni

Gerda je univerzální odrůda cibule, která se hodí do všech druhů pokrmů. Skvělá je do polévek, omáček, salátů i k nakládání. Díky své štiplavosti dodá jídlu výraznou chuť. Gerda je také vhodná k tepelné úpravě, při které zjemní a získá sladší chuť.

Proč si vybrat Gerdu?

  • Výborná skladovatelnost
  • Velké, kulovité cibule
  • Štiplavá, ale příjemná chuť
  • Snadné pěstování
  • Všestranné využití v kuchyni

Pokud hledáte spolehlivou a chutnou odrůdu cibule, Gerda je skvělou volbou. Neváhejte a vyzkoušejte ji i vy!