Odrůda cibule Lusy

Odrůda cibule Lusy

Odrůda cibule Lusy: Krása a chuť v jednom

Cibule Lusy je poměrně nová odrůda, která si rychle získává oblibu mezi zahrádkáři i kuchaři. Její atraktivní vzhled a výborná chuť z ní dělají skvělou volbu pro pěstování na zahradě i pro kulinářské využití.

Charakteristika odrůdy

Lusy je pozdní odrůda cibule s dobrou skladovatelností. Vyznačuje se velkými, ploše kulatými cibulėmis s tmavě žlutou až bronzovou slupkou. Dužnina je bílá, pevná a šťavnatá s příjemně sladkou a jemně štiplavou chutí.

Pěstování

Pěstování cibule Lusy je relativně snadné. Nejlépe se jí daří na slunném stanovišti s propustnou, humózní půdou. Výsadbu sadby se doporučuje provádět na jaře, ideálně od konce března do dubna. Důležitá je pravidelná zálivka, zejména v období sucha. Lusy je odolná vůči chorobám a škůdcům.

Sklizeň a skladování

Cibule Lusy se sklízí v srpnu až září, když nať zežloutne a začne polehávat. Po sklizni je důležité cibuli dobře usušit na slunném a vzdušném místě. Správně usušená cibule Lusy se výborně skladuje a vydrží až do jara.

Kulinářské využití

Díky své sladké a jemné chuti je cibule Lusy ideální pro konzumaci za syrova v salátech, sendvičích a pomazánkách. Skvěle se hodí i k tepelné úpravě, například do polévek, omáček, masových pokrmů a zeleninových směsí. Její atraktivní vzhled ji předurčuje i k dekorativním účelům.

Výhody pěstování cibule Lusy

  • Výborná chuť
  • Dlouhá skladovatelnost
  • Snadné pěstování
  • Odolnost vůči chorobám
  • Atraktivní vzhled

Pokud hledáte spolehlivou a chutnou odrůdu cibule, Lusy je skvělou volbou. Její všestranné využití a snadné pěstování z ní dělají ideální cibuli pro každou zahradu.