Odrůda hlávkového salátu Jupiter

Odrůda hlávkového salátu Jupiter

Hlávkový salát Jupiter: Král letních salátů

Hledáte-li odolný a chutný hlávkový salát, který se skvěle hodí do letních salátů, sendvičů a burgerů, pak je pro vás Jupiter tou pravou volbou. Tato oblíbená odrůda se pyšní nejen svou křehkou texturou a osvěžující chutí, ale i odolností vůči teplu a chorobám.

Co Jupiter nabízí?

Jupiter je raná odrůda hlávkového salátu s atraktivním světle zeleným zbarvením. Jeho listy jsou velké, křupavé a jemně bublinaté, což mu dodává na objemu a atraktivním vzhledu. Chuťově je Jupiter velmi příjemný, jemný a sladký, bez hořkosti.

Jednou z největších výhod Jupiteru je jeho odolnost vůči vysokým teplotám a chorobám, jako je například plíseň salátová. Díky tomu se skvěle hodí pro pěstování v letních měsících, kdy jiné odrůdy mohou strádat.

Pěstování Jupiteru

Pěstování Jupiteru je poměrně snadné a zvládne ho i začátečník. Semena se vysévají přímo na záhon od dubna do srpna, a to do hloubky cca 1 cm. Důležitá je pravidelná zálivka, zejména v horkých dnech. Sklizeň probíhá zhruba 60-70 dní po výsevu.

Využití v kuchyni

Jupiter je všestrannou odrůdou, kterou lze využít v široké škále pokrmů. Skvěle se hodí do letních salátů s rajčaty, okurkou, paprikou a další zeleninou. Jeho křehké listy jsou ideální i do sendvičů, wrapů a burgerů. Díky své jemné chuti se skvěle doplňuje s různými druhy dresinků.

Tip na závěr

Pro ještě lepší chuť a křupavost doporučujeme listy salátu před konzumací ponořit na krátkou dobu do ledové vody. Tím se oživí jejich textura a chuť.

Vyzkoušejte Jupiter a přesvědčte se sami o jeho kvalitách. Tento král letních salátů si jistě získá i vás!